povesti despre mtb

povesti despre mtb

Am fost in Sinaia Bike Resort cu Silvia

Am fost in Sinaia Bike Resort cu Silvia

 

De cand am auzit că s-au făcut la Sinaia și trasee mai ușoare de coborâre mi-am propus să merg ori singur, ori cu Silvia. N-am ajuns până astăzi când am făcut la prima oră o recunoaștere a traseului de la Păulești unde are Silvia cursă în weekend și apoi ne-am îndreptat spre Sinaia.

Informații despre Bike Resort găsisem pe www.sinaiago.ro – site susținut de Primăria din Sinaia, un site ff prietenos și plin de informații utile, felicitări. Îi găsiți și pe fb.

Un bike pass de o zi ar fi 150 lei părinte + copil sau mai există și varianta de 5 urcări care costă 95 lei (tot părinte + copil). Dacă iei varianta de 5 urcări poți să le consumi și în mai multe zile. Noi fiind un pic obosiți am luat varianta de 5 urcări și am făcut doar 4 din ele. Recomand această variantă pentru început. Tura noastră a fost în timpul săptămânii și timpul de așteptare la gondolă a fost practic 0 la fiecare din cele 4 urcări. Cei de acolo vă ajută mai ales dacă le ziceți că sunteți prima oară:)

În gondolă intră ușor 2 biciclete, am dubii însă că pot intra mai multe. Se pot ridica banchetele și biclele intră lejer. Timp să urci și să cobori (una din marile mele probleme la telescaun cu schiurile) este din belșug și după ce te prinzi cum să aranjezi bicicletele poți să le pui astfel încât să și lași una din banchete jos în caz că sunteți obosiți.

Sunt 4 trasee în Bike Resort: Happy Bear care este dificil, Fairy Trail care este și el destul de greu, Old School și Easy Breezy. Deocamdată vă pot povesti de ultimele 2, primele fiind (din auzite) peste echiparea și pregătirea noastră de azi. Documentarea pentru traseu am făcut-o pe youtube unde Bogdan Ionescu explică foarte bine traseul.

Atât Old School cât și Easy Breezy pleacă de la telegondolă pe drumul spre schitul Sf. Ana. Se coboara pe un drum forestier cu destul de multe pietre și din loc în loc se poate alege single trailul. Single trailurile sunt interesante, cu pietre si rădăcini și destul de abrupte. Partea care mi se pare ok este că în fiecare din single trailurile încercate în partea superioară a traseului cea mai dificilă bucată era chiar la start. Deci se poate constata de sus dacă e ok pentru nivelul tău linia sau nu. Toate sunt bine marcate, curățate și se vede că sunt amenajate.

La finalul forestierului se traversează șoseaua spre cotă și se pot alege 2 opțiuni – Old School sau Eazy Breezy. Easy Breezy este în continuare foarte ușor tehnic pe coborâre dar are 2 bucățele de urcare din care pe una n-am reușit s-o facem pe bicicletă (era și ud pe jos și pierdeam aderența). Easy Breezy te scoate chiar sub parcarea de la telegondolă – mai ai 50 de metri de urcat pe asfalt.

Old School este un pic mai greu, având 1-2 bucățele mai abrupte pe care trebuie să-ți faci un pic curaj să-ți dai drumul. Silvia le-a făcut lejer. Dezavantajul este însă că te scoate ceva mai departe de telegondolă și trebuie să mergi un pic pe asfalt, ceea ce nu prea mă încântă cu copilul lângă. Este totuși un drum destul de puțin circulat dar dacă alegeți varianta asta mergeți cu atenție mai ales că pe coborâre asfaltul e bun și te fură viteza.

Forestierul este ușor pentru copii, segmentele de single trail marcate sunt ok pentru copiii care stăpânesc bine coborârile din Tineretului/Carol. Recomand totuși niște cauciucuri mai groase. Silvia a fost cu bicicleta pregătită pentru Păulești (cauciucuri de 2.1” Racing Ralph/Thunder Burt) și s-a văzut că nu e în largul ei.

În concluzie mi se pare un loc excelent de mers cu copiii dar nu ieșiți de pe forestier dacă nu au deja ceva experiență.

Segmentele din filmulețele de mai jos le găsiți și în filmul lui Bogdan Ionescu la minutele 9:07 (noi acolo ne-am dat jos de pe bicla și am început 1m mai jos coborârea) și respectiv 3:45Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *